Alla inlägg under maj 2012

Av Eva Fabricius - 24 maj 2012 17:52

Den 12 maj 2012 föddes lilla Maja Anna Sofia och hundpojkarna älskar henne! Ja, hur skulle de kunna göra annat? Hon rapar, pruttar och bajsar som en hel karl, vilket är helt i pojkarnas smak.


Mellan amningar, blöjbyten och städ så hinner vi faktiskt flika in hundträning också. Korta effektiva pass som oftast innehåller ett moment åt gången. Igår släpade vi ut en ruta, i förrgår hann vi med fria följet, apportering och lite agilityhandling. Och idag passade vi på att göra lite godissök, några skojövningar och några ställanden. 


Ja, från och med nu handlar livet mer om att göra och mindre om att tänka på vad jag borde göra. Sunt för en sådan som jag!


Vi har också hunnit visa upp Maja på Lunds BK och hon blev snabbt en publikfavorit. Tack för alla grattis som vi fick!

Av Eva Fabricius - 20 maj 2012 18:56

   



  


 


 

Av Eva Fabricius - 5 maj 2012 14:36

                                 

 
Av Eva Fabricius - 4 maj 2012 20:19



Agilityövningen för dagen gick också ut på att kunna skicka pojkarna mot ett hinder långt ut utan att jag skulle springa med och visa. Kombinationen är gjord av Marie Hansson. Jag placerade mig vid hinder 3 och markerade platsen med en bom på marken för att jag inte skulle fuska och visa för nära hinder 2. Övningen var svår och jag fick baklängeskedja genom att placera hundarna mellan hinder 1 och 2 flera gånger och dessutom placera belöningen efter hinder 2. Vi kom inte så långt att jag kunde stå stilla vid hinder 3 och visa hundarna genom hela kombinationen, men vi kom en bit på väg. Mycket bra övning! Mattias var med och fotade så bilder kommer.


I lydnaden fokuserar vi på rutan, apporteringen, vittringen och försöker finslipa så att vi kan tävla lite. Underbart med sol och värme. Plötsligt känns det så mycket lättare och roligare att träna hund och dessutom att stå kvar och prata med klubbkompisarna, utan att skynda sig in i bilen och köra hem efter avklarad träning. Gött är det! :)

Av Eva Fabricius - 1 maj 2012 12:36



Dagens agilityövning gick ut på att kunna skicka in hundarna i slalom utan att följa med dem och hålla handen. Det är ju det som vi ska fokusera på under sommaren, att jag ska behöva springa så lite som möjligt och hundarna så mycket som möjligt. ;) Jag höll en rak linje nedanför och utanför hopphindren. Övningen lyckades genom baklängeskedjning, från hinder 4, 3, 2, 1. The mission is completed! Kontentan: jag ska jobba mer med att baklängeskedja eftersom det skapar större säkerhet och förståelse.


Igår körde jag och pojkarna lydnad då vi fokuserade på rutan, hoppet, vittringsapporteringen och att kunna sitta kvar trots att vi slänger apportbockar. Och så avslutade vi träningen med långa budföringsskick! Skinande sol och blå himmel. :)

Presentation


En blogg om hundglädje, barnglädje, träningsglädje och livsglädje. En blogg om mina terriers Eddie, Ozzy och Max och om min familj Mattias, Maja och Vilma.


Senaste inläggen

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Min gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards