Alla inlägg den 30 mars 2010

Av Eva Fabricius - 30 mars 2010 22:47

Nyss hemkomna från tisdagsträningen.


Först så körde jag med Ozzy. Vi lekte med extern belöning som vanligt och nu fungerar det jätte bra. Därefter körde vi lite operant lek där jag backade bakåt och belönade det beteende som han bjöd på, vilket var ligg. Så jag passade på att köra ligg kvar och sen sitt kvar. Han fick även plocka apporten. Sen lekte vi med bollen. Jag tycker att han gnäller mindre nu och att han åter igen börjar att fokusera på mig efter att ha varit väldigt utåtriktad ett tag. Vi jobbar mycket på att hitta rätt känsla i det vi gör. Att han ska vara motiverad och i rätt sinnesstämning.


Därefter var det Eddies tur. Storpojken! Han är så duktig! Jag testade att göra kontaktövningen som jag har skrivit tidigare om här på bloggen för att sen börja gå. Han ska hänga med och hålla kontakten och positionen. Mina träningskompisar fick säga till när jag skulle klicka av. Och han gick så bra! 

Jag ska börja arbeta aktivt med

vänstersvängar och skänkelvikningar åt vänster och åt höger.

Jag ska även tänka på mitt tempo: jag måste gå saktare. Tänk dans!!

Därefter testade jag extern belöning på marken med hans boll och gjorde samma sak.


Och till sist gjorde vi framförgående; han fick gå på en linje till en burk som vi sen tog bort. Sen sa jag bara "före" och så slängde jag godis framför hans nos när han gick ut. Fungerade jätte bra!!!

Vi körde också ett kort platsläggande.


Ett träningsdilemma: jag vill ju kunna träna agility också men fortsättningskursen är på lördagar kl 14. Och då spårar ju vi. Och även om vi är klara, så vet jag inte om jag orkar sadla om. Hm, ett dilemma! Jag vet inte om jag ska vänta till nästa termin och träna själv nu istället. Men jag kan ju gå första gången så får jag en känsla för läget.

Det finns för många roliga hundsporter helt enkelt!


Tack till mina fina träningskompisar! Det är guld värt att träna med bra hundmänniskor!

Av Eva Fabricius - 30 mars 2010 09:58

 


Idag är det vår i luften och sol inne och sol i sinne!


Vi tog en härlig morgonpromenad, jag och pojkarna. Vovvisarna skulle göra konster i utbyte mot godis precis hela tiden. Så är det alltid när de är på gott humör!  Vi har tränat så mycket på hundmöten den sista tiden och på att inte springa fram och hälsa på alla och på att inte gå upp i varv. Som belöning för gott uppförande fick de hälsa på en liten westie idag.


Dagens lärdom: Uppför man sig, så får man fler friheter och roligheter!

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


En blogg om hundglädje, barnglädje, träningsglädje och livsglädje. En blogg om mina terriers Eddie, Ozzy och Max och om min familj Mattias, Maja och Vilma.


Senaste inläggen

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22 23
24
25 26 27
28
29 30
31
<<<
Mars 2010 >>>

Min gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards