Alla inlägg den 23 mars 2010

Av Eva Fabricius - 23 mars 2010 22:46

Idag tränade vi lydnad med Ille och Birthe. Jag tror att precis ALLA tikar på planen löpte.   Men vi kunde träna ändå! Vovvarna lyssnade på mig, trots viss splittring.


Med Ozzy så lekte jag och tränade på att han ska komma in med leksaken till mig efter att jag har slängt iväg den. Och det gör han glatt, så länge han får godis och lek i utbyte. Sen körde vi lite kontakt, sitt och ligg på stället, sitt kvar och lyfta apportbocken. Och avslutade med att gå över BALANSBOMMEN! Han är för ung, jag vet! Men han gick så sansat och fint mot bommen så jag hade inte hjärta att hejda honom. Och det gick så bra!

Och vad ska vi fortsätta med: att jobba med leken, kontakten och relationen. Sitta och ligga kvar.


Med Eddie så tränade jag Följa John, ställande och läggande under gång när jag backade och hade då extern belöning i form av godisskål, budföring och framförgående mellan två burkar.

Dagens tips var: att jobba på att trycka upp farten i fotgåendet men att inte backa helt till inlärningsstadiet.

Att jag kan gå vidare med ställandet men att läggandet fortfarande bör tränas på grundnivå. (Jag funderar faktiskt på att börja träna fjärren med honom för att få ytterligare ett sammanhang där vi kan köra snabba lägganden, sättanden och ställanden.)

Att gå vidare med framförgåendet där jag kan lägga in fotgåendet och sedan säga före och klicka av direkt. Man kan ju påminna ett par gånger med sikte på burken. Man kan ta burken från flera olika håll också, som en stjärna.  


Japp, det var dagens bravader. Imorgon ska jag inte träna alls! Eller bara lite...  

Av Eva Fabricius - 23 mars 2010 11:17

Följa John:

a)       Stå framför hunden, så fort den söker ögonkontakt- släng godis framför hundens nos. Upprepa. När den förstår övningen går du vidare till steg b.

b)      Stå framför hunden- när hunden söker ögonkontakt- släng godis ut åt vänster så att hunden får röra sig. Så fort den har ätit sitt godis väntar du ut ögonkontakt igen och slänger godiset åt andra sidan. Upprepa.

c)       Vänd dig med ryggen mot hunden och låt hunden komma runt framför dig och söka kontakt och då slänger du godis. Vänd dig om igen och låt hunden komma runt dig. Upprepa.

d)      Låt hunden komma upp vid din sida när du vänder dig om och gå några steg tillsammans med hunden. Låt inte hunden tappa ögonkontakten, släng godis. Upprepa. Lek alltså Följa John med hunden. Var tyst och tänk att du söker dig bort från hunden och att hunden ska söka upp dig. Belöna det eftersökta beteendet.


"Stjärt in" ”Kom fot”

Visa godis alternativt leksak i vänster hand, för hunden. Medan jag står stilla så ska jag med belöningens hjälp styra in hunden i rätt position så han sätter sig
precis där jag vill ha honom på min vänstra sida. Viktigt är att jag inte rör mig med kroppen utan att det är hunden som ska få jobba för att komma rätt. När han sitter precis där jag vill ha honom, belönar jag.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


En blogg om hundglädje, barnglädje, träningsglädje och livsglädje. En blogg om mina terriers Eddie, Ozzy och Max och om min familj Mattias, Maja och Vilma.


Senaste inläggen

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22 23
24
25 26 27
28
29 30
31
<<<
Mars 2010 >>>

Min gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards