Alla inlägg den 9 maj 2013

Av Eva Fabricius - 9 maj 2013 16:45

När jag behöver prata om livet i allmänhet och hundar i synnerhet, då tränar jag med Maja och Nemi. Och när vi tränar ser det ut så här:


         


För ett otränat öga kan det se ut som om vi enbart chillar och inte alls har en tanke med det vi gör. Men icke sa nicke! Detta är en del i en mycket medveten strategi som går ut på att hitta en lugn och avslappnad känsla hos både människor och hundar. Vi började för några månader sedan och nu, ja känslan är helt annorlunda. Eddan som har nästan skrikit för att få träna, kan nu faktiskt ta det lugnt och bara ha det gött. Och Oz som också kan pipa sig igenom det mesta har nu en mycket lugnare attityd. Men framför allt- jag är lugn och stresslös. Hundar är speglingar av oss, är det inte så?


Igår tränade vi med Eva och Cobra och resultatet kunde jag läsa om på fejjan. En helt underbar dröm! Tack för den Eva!

"I natt var Cobra och jag och skulle tävla appell spår i Lomma. Spåren var lagda på lössand, men det var verkligen inte det som var problemet: Någon hade stulit mina skor, till sist hittade jag ett par knallröda gummiskor med målade blommor i gult, blått och grönt, som såg ut som en blandning av holländska trä- och samiska lappskor med små tofsar vid den uppvikta tån. Jag var väldigt rädd att Cobra skulle gå i gång på lydnaden om hon fick syn på mina vippande skotofsar. Men så långt hann vi inte, eftersom både spårsele och spårlina också hade försvunnit, vilken tur att jag blev väckt innan tiden för påsläppet var slut. Något i din smak Eva Fabricius jag ser detta som ett tecken på att tagga ned, men hur som helst tack för fin träning i går på just Lomma brukshundklubb"


Och så några bilder till som Mattis har tagit:


       

Presentation


En blogg om hundglädje, barnglädje, träningsglädje och livsglädje. En blogg om mina terriers Eddie, Ozzy och Max och om min familj Mattias, Maja och Vilma.


Senaste inläggen

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Min gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards