Alla inlägg under januari 2014

Av Eva Fabricius - 29 januari 2014 12:47

Rösträtt var i Sydnytt igår. Ett jätte bra och informativt inlägg om det vi gör.

Länk:

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/rostratt-for-barn-i-forskolan


Snön är här. Vi har det härligt! Körde uppletande igår i hästhagen och pojkarna älskade det som vanligt. Vi lever i nuet och försöker att ta vara på tiden på bästa sätt. Maja försöker också att leva livet och utforska världen, igår genom att stoppa in 6 säger 6! majskorn i näsan så vi fick ta en vända till akuten. Så kan man också leva livet. Men barnläkarna och sjuksköterskorna här på Lunds universitetssjukhus är helt fantastiska.


Eddie fantastiska mormor och uppfödare Ulla är på Skånebesök. Så härligt att ha henne här nere! 



Av Eva Fabricius - 25 januari 2014 10:35

Jag fortsätter mitt tema med agilitykombinationer som vi inte har fixat på tävling. Denna start misslyckades vi med i Karlstad i somras. Det var nästan givet att hundarna skulle ta fel tunnelöppning, vilket de också gjorde. Nu byggde jag upp kombinationen igen och fokuserade på att ta rätt öppning. Det gick bra om jag kunde ställa hundarna i starten och sen placera mig vid hinder 3 innan jag skickade dem på tunneln. Skulle dock kombinationen ligga inne i en bana blir det svårare för oss och då gäller det att hinna placera sig rätt innan tunneln. Springa som attan, med andra ord.

Av Eva Fabricius - 23 januari 2014 19:07

Nu har vi flyt! 5 km löpning efter jobb. Härligt! Igår ett lydnadspass med kompisarna Silas och Molle. Kallt är det och mörkt är det. Men det glömmer man när man har det roligt.

Av Eva Fabricius - 21 januari 2014 21:48

Barnkonventionen fyller 25 år i år!!


Vad är väl bättre än att fira med en barnmusikfestival och konferens!

Boka in Rösträtt § 12/31 den 15-17 maj på Malmö högskola och Folkets park i Malmö. En sprudlande musikfest för de minsta och de vuxna som finns i deras närhet. Festivalen tar avstamp i Barnkonventionens paragrafer 12 och 31 som syftar till barns rätt att göra sina röster hörda och barns rätt till musik!

www.mah.se/rostratt

Av Eva Fabricius - 18 januari 2014 11:01

MorgonAgility i snö med Cissi och Maja. Härligt! Jag har varit sjuk, lilla Maja har vattkoppor och motivationen är det lite si och så med. Allt känns lite tungt, men så himlans mycket bättre när man faktiskt pallrar sig iväg. Då blir det en dubbel bedrift. Och när man sen möter glada hundmänniskor både på träningen och efteråt på parkeringen så känns allt så bra!

Jag fortsätter med mitt tema att köra delar av banor som vi inte har klarat på tävling. Svårigheten här var att hundarna faktiskt vek av och tog hindret till vänster istället för det rakt fram. Hinner man springa tillsammans med hunden så hinner man placera sig rätt vid hinder 4. Men ligger jag bakom hunden så hinner jag inte placera mig rätt och vovve tar fel hinder. Eftersom det är en raksträcka så hinner hunden få upp farten och det är lätt att hamna bakom. Jag fick jobba med draget framåt och lägga belöning på raksträckorna. Ett starkt "framåt"kommando där inte hunden hinner vända upp utan låser på hindren på raksträckan.

Av Eva Fabricius - 18 januari 2014 08:56

Morgonträning på Lunds BK med finaste gänget!

Av Eva Fabricius - 11 januari 2014 11:49

Körde nu på förmiddagen ett agilitypass på Lunds BK med Oz, Eddan och majskornet. En start från en av tävlingarna i somras som vi inte fixade. Istället för att ta långhoppet vände hundarna upp mot mig och det blev vägran. Nu kunde jag testa lite olika varianter och kom fram till att lugn och tydlighet var viktigt. Och att inte köra flygande start utan att placera mig innan långhoppet i linje med 1 och 2.

Av Eva Fabricius - 9 januari 2014 12:55

Julen och nyåret 2013 gav tid för lugn, eftertanke och reflektion. Och framför allt för vila. Så mycket sömn som jag hade att ta igen efter många vakennätter. Livet med småbarn är härligt, underbart, fantastiskt... Och lite jobbigt.

2014. Nytt år. Nya projekt. Nya tankar. Nya målsättningar. Jag har valt att gå in i 2014 med liten annan strategi än tidigare. Målen för året handlar mer om att få till ett visst antal träningstimmar, att springa X antal kilometer. Mätbara mål där jag kan påverka resultatet. Inga direkta resultatmål där jag faktiskt inte kan påverka utgången. Men det största målet är som vanligt glädje i träningen och i det vi gör. Jag börjar förstå mer och mer hur viktig den drivkraften är och hur oviktigt det är med pokaler och rosetter. För oss. Vi vill helt enkelt må bra. Känna oss friska och starka. Samkörda och känna teamkänsla. Det är okej att vara både stark och skör. Hela känsloregistret är tillåtet och det är lika viktigt att bromsa som att gasa. Det är okej att känns sig världsbäst ena dagen för att nästa dag bara samla kraft och ta det lugnt. Säkert helt självklart för många men inte för mig.

2014. Välkommen!

Presentation


En blogg om hundglädje, barnglädje, träningsglädje och livsglädje. En blogg om mina terriers Eddie, Ozzy och Max och om min familj Mattias, Maja och Vilma.


Senaste inläggen

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Min gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards