Alla inlägg den 8 maj 2011

Av Eva Fabricius - 8 maj 2011 21:55

   

Grabbarna Grus har jobbat hela veckan. Snart kommer de vilja ha riktig lön för sitt arbete. Men än så länge så räcker det bra med gotte och lek.


I måndags tränade vi ute hos Lisa och det var lika nyttigt som alltid. Jag har fokuserat så mycket på Eddies lydnad, så det märks att han nu har kommit längre än Ozzy. Ozzy har jag däremot fokuserat på vad det gäller spåret och agilityn. Men nu måste jag fokusera på Ozzys lydnad eftersom jag har anmält honom till en lydnadsklass 1-tävling i slutet av juli.

             Jag körde igenom 1:ans moment med honom hos Lisa och något som jag måste jobba hårt med är faktiskt grundpositionen. Han bjuder på en massa beteenden istället för att sitta lugnt och tryggt. Han piper och tycker att det är allmänt boooring att sitta på sin ända. Även operanta ingångar vill jag få till mycket bättre.

             Eddie fick köra appellens moment och det var inte så mycket att klaga på. Mer än ställandet i framförgåendet som jag måste få till lite bättre.


Så hela veckan har det varit lydnad och lek på agendan. I går la vi spår i Skrylle och vår stackars spårläggare som är diabetiker fick blodsockerfall mitt ute i skogen. Vilket resulterade i att hon korsade sina egna spår flera gånger och inte visste hur hon hade gått. Men Grabbarna Grus spårade som attan!! Speciellt Ozzy trivdes med att få ordentliga utmaningar och plockade apporter i en rasande fart! Eddie missade några apporter men hämtade dock in snitslar som både hade tappats på vägen och som hade ramlat ner.


I dag har vi besökt ytterligare ett naturreservat: Söderåsen! Ljuvlig skog! Tillsammans med Sara, Dirfa och husse så promenerade vi 7,3 km. Och hann äta både glass och kakor i farten. Bilder kommer!!!


Efter långpromenaden åkte vi till Veberöds BK för ja, lite lydnad igen. Denna gång med Gudrun, Lukas och Molle. Med Eddie lekte jag en massa. Och Ozzy fick träna engagemang och grundpostion, stackarn. Det är hårt att få godis för att sitta stilla på rumpan utan att gnälla i högan sky. Lite tandvisning fick vi in också. Och kommendering på distans, vilket ju är jätte roligt!


Nu ska jag planera morgondagens agilitybana till mina kära kursare. God natt!

Presentation


En blogg om hundglädje, barnglädje, träningsglädje och livsglädje. En blogg om mina terriers Eddie, Ozzy och Max och om min familj Mattias, Maja och Vilma.


Senaste inläggen

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Min gästbok

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards