Direktlänk till inlägg 12 maj 2011

Söderåsen & Hugos runda

Av Eva Fabricius - 12 maj 2011 09:05

I söndags promenerade järngänget på Söderåsen som jag bloggade jag lite om förra gången. De utlovade bildbevisen kommer här! Fler bilder finns på Mattias site.

       Söderåsen kan varmt varmt rekommenderas. Härlig varierad natur. Underbara och långa spår skulle man kunna få ut också om man är sugen på det. 7,3 kilometer inklusive glass till både mäniskor och djur. Inte illa! (Låter som en reklamfilm.)


 

Favoriten var när alla hundarna sprang lösa ute i det gröna och plötsligt mötte en hund på avstånd. Istälet för att springa dit, så vände hundarna på en 5-öring och kom tillbaka till oss. Det är ju precis därför man tränar hund! För att de ska kunna springa lösa och få mer frihet än om jag inte tränar och då måste ha dem i koppel. Enkel pedagogik!

   ... Det kan också ha varit så att det var Dirfa som kom springandes med grabbarna i släptåg... det låter vi vara osagt...


It must die!

 

Järngänget... utom fotografen som aldrig får vara med på bild.



Glass är bara så himlans gott!

       

I går åkte jag, husse och pojkarna ut till Genarp och gick Hugos runda på 7 km. Kan också varmt rekommenderas! Nästan som Värmland. Men bara nästan. :)


Denna vecka har även bestått av agility med Thereze där hon visade oss några nya byten. Kul och bra! Jag inser än mer vikten av tydlighet och rätt energi.

      Veckan har också bestått av lek. Jag köpte nya leksaker från Klickerklok. Jätte bra, hållbara och uppskattade.

 
 
Cissi och Spray

Cissi och Spray

12 maj 2011 10:18

Vilka underbara bilder! Så sugen man blir :). Vad är Hugos runda för något?

http://underbaraspray.bloggplatsen.se

Eva Fabricius

12 maj 2011 10:29

Tack!! Det ska jag hälsa Mattis. Jo, vi måste fota dig också till hemsidan. Mattias fotar dig gärna. Jag vet inte om det är ett bra tillfälle i kväll?

Hugos runda är en av promenadslingorna i Genarp. Tydligen är Hugo en man som har vandrat samma runda i flera år och sedan fick rundan uppkallad efter sig.

Kramar!!

 
Cissi och Spray

Cissi och Spray

12 maj 2011 12:07

Det måste jag prova någongång! Du ska få förklara lite mer exakt var den ligger någonstans :). Jättesnällt av Mattias om han vill fota oss! Ikväll passar mig lika bra som någon annan gång! Det beror på hur ni har det :)

http://underbaraspray.bloggplatsen.se

Eva Fabricius

12 maj 2011 12:35

Topp! Jag kollar med Mattis om han kan i kväll.
Kramar!

 
Ingen bild

Sara

13 maj 2011 18:03

Ja, jag måste också få veta var Hugo brukar gå, låter som en skön runda!!!

Fina bilder på hundarna, och det var ju så skönt och vackert att gå där! Måste göras om!!

Klart att ALLA hundar vände om och sprang tillbaka....det var inte bara följa schäfern som gällde ;-)

KRAAAAM

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Eva Fabricius - 8 januari 2020 19:27


Om du är träningssugen och sugen på fysträning tillsammans med din hund. Häng då på vår löpargrupp på Lunds BK. Vi träffas på onsdagar och lägger upp träningen efter förmåga, lust och intresse. Alla har olika målsättningar och förutsättningar. ...

Av Eva Fabricius - 6 januari 2020 20:39


Flocken har sedan sist utökats med ytterligare en liten borderterrier. Max eller Gibas Riverdance Code, heter han. En fantastiskt härlig hund som smälter så fint in i flocken. Mängder av härlig energi. Fokus för året är agilityn och spåret. Och v...

Av Eva Fabricius - 27 februari 2018 22:23


    Under våren går jag en webbaserad kurs i tävlingspsykologi för Eva-Marie Wergård. Det finns många böcker om ämnet, bra TED-talks, föreläsningar och diskussioner. En av mina favoriter är Pia Sundhage och hennes bok "Spela på bästa fot - Att l...

Av Eva Fabricius - 29 december 2017 18:51

Jag kan varmt rekommendera Charlotte Kallas bok "Styrka, teknik & pannben" om man vill få träningspepp i vintermörkret.    ...

Av Eva Fabricius - 6 november 2017 20:51


Vilka dagar vi har! Vi varvar att träna för nya lydnadsettan, lägre klass bruksspår och agilityn. Jag har också anmält mig och pojkarna till "Fysträning med hund" för Eva-Marie Wergård och till hennes tävlingspsykologikurs. Det ska bli jätte roligt a...

Presentation


En blogg om hundglädje, barnglädje, träningsglädje och livsglädje. En blogg om mina terriers Eddie, Ozzy och Max och om min familj Mattias, Maja och Vilma.


Senaste inläggen

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Min gästbok

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards