Direktlänk till inlägg 30 maj 2011

Positivt fokus

Av Eva Fabricius - 30 maj 2011 10:12

Denna helg har vi gått kurs för Jenny Wibäck och Camilla Svenäng. De var inbjudna till Lunds BK för att jobba med funktionärer och instruktörer i ämnena positivt tänkande både i teori och praktik. Tanken var att applicera positiva träningsmetoder och en positiv hundsyn även på oss själva, på våra träningskamrater och på vår klubb och organisation. Vi diskuterade också hur man är sin egen coach och hur man hittar motivation i ideellt arbete, i sin träning och i sin vardag. Och hur man blir en bra träningskamrat och en bra kollega och vän.


"Att förlita sig på sig själv är att fördubbla sin förmåga."


Något som jag verkligen tog till mig var:

"Thefuntheory" som i princip går ut på att vi har mycket lättare att göra saker om vi har det roligt på vägen. Det finns en webbsite också. Kolla gärna in den.

Resultat:

"Har träningspasset varit roligt, så var det ett bra träningspass. För då är sannolikheten mycket större att både jag och min hund vill göra det igen, trots att själva träningen kanske inte blev som jag tänkt."


Gizmo får symbolisera Thefuntheory

   

Andra ledord var "Ut och gör". Testa och försök! Det blir inte så himlans fel. Fastna inte i teorier om hur man borde göra. Praktisera istället!


Och så hade vi måndagsmöte på mitt jobb i morse, här på Malmö Högskolas Informationsavdelning. Och vet ni, min chef sa "Nu gör vi något" inte bara tänker och diskuterar. Nu lägger vi 3 veckor på att göra och så ser vi sen. Det händer inget om det blir fel. Ut och testa och utvärdera sen! Bara gör!!"


Det var banne mig den bästa starten på en måndag jag kunde få! 


Ha en skön vecka nu alla mina kära träningskamrater och bloggföljeslagare!


Ozzy var en pärla i helgen. Likaså Eddie. 

   

 
 
Thereze

Thereze

30 maj 2011 11:17

Härligt avslut på förra veckan och härlig start på den här veckan :D

http://www.hundhopp.se

Eva Fabricius

30 maj 2011 11:27

Ja ja men! Kan nog inte ha det bättre, tror jag!

 
Jenny Wibäck

Jenny Wibäck

30 maj 2011 12:30

Roligt att läsa din sammanfattning av helgen - och roligt att du var nöjd!

Kul att du också jobbar på MAH - det hann jag aldrig uppfatta. Då kanske vi stöter på varandra där någon gång!!

Håller med om att dina hundar var duktiga - och de har även begåvats med en riktigt duktig och trevlig matte!!

Lycka till framvöer!

http://vovpedagogik.se

Eva Fabricius

30 maj 2011 12:39

Hej Jenny!!

Kul att du kommenterar på min blogg!!! Tack för fina ord och bra feedback. Jag tar mycket med mig som ni och vi pratade om i helgen!!!

HOPPAS att vi ses här på MAH. Hör gärna av dig när du är i krokarna eller här och föreläser.

Tusen tack för en bra helg!!

 
Ingen bild

maja

30 maj 2011 17:12

alltid lika kul att hålla sig uppdaterad via din blogg. Åsså e det alltid så fina bilder. Gizmo ser verkligen ut som Dumbo på den där bilden. Som om han kunnat flyga över banan istället bara genom att flaxa lite med öronen.

 
Camilla Svenäng

Camilla Svenäng

30 maj 2011 21:15

Håller med Jenny om att det var roligt att läsa hur du sammanfattar helgen. Precis det du skrev var vår målsättning att nå ut med, och jag är glad att vi ägnade en del tid natten mellan lördagen och söndagen till att lösa våre tekniska problem med filmerna. Det var nära att den inte kom med! ;)

Kul med lite terriers på kurs! Ser hur fint ut som helst, och med tanke på hur du förde dig under hela helgen tror jag att vi har ett par nya strävhåriga stjärnor i hundsverige! Proffsigt!

Stort lycka till framöver! /Camilla

http://www.yesway.mobi

Eva Fabricius

31 maj 2011 10:01

Man tackar, man tackar!!!! Så fina kommentarer. Jag blir verkligen jätte glad!

Så bra att ni drack den där flaskan vin på natten och jobbade de där extra timmarna! Filmerna tror jag gav ytterligare tydlighet till pedagogiken för oss alla. Jag har sett pianotrappan innan men aldrig kopplat ihop den med min hundträning.

Varmt tack!!!!
Hälsar eva :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Eva Fabricius - 8 januari 2020 19:27


Om du är träningssugen och sugen på fysträning tillsammans med din hund. Häng då på vår löpargrupp på Lunds BK. Vi träffas på onsdagar och lägger upp träningen efter förmåga, lust och intresse. Alla har olika målsättningar och förutsättningar. ...

Av Eva Fabricius - 6 januari 2020 20:39


Flocken har sedan sist utökats med ytterligare en liten borderterrier. Max eller Gibas Riverdance Code, heter han. En fantastiskt härlig hund som smälter så fint in i flocken. Mängder av härlig energi. Fokus för året är agilityn och spåret. Och v...

Av Eva Fabricius - 27 februari 2018 22:23


    Under våren går jag en webbaserad kurs i tävlingspsykologi för Eva-Marie Wergård. Det finns många böcker om ämnet, bra TED-talks, föreläsningar och diskussioner. En av mina favoriter är Pia Sundhage och hennes bok "Spela på bästa fot - Att l...

Av Eva Fabricius - 29 december 2017 18:51

Jag kan varmt rekommendera Charlotte Kallas bok "Styrka, teknik & pannben" om man vill få träningspepp i vintermörkret.    ...

Av Eva Fabricius - 6 november 2017 20:51


Vilka dagar vi har! Vi varvar att träna för nya lydnadsettan, lägre klass bruksspår och agilityn. Jag har också anmält mig och pojkarna till "Fysträning med hund" för Eva-Marie Wergård och till hennes tävlingspsykologikurs. Det ska bli jätte roligt a...

Presentation


En blogg om hundglädje, barnglädje, träningsglädje och livsglädje. En blogg om mina terriers Eddie, Ozzy och Max och om min familj Mattias, Maja och Vilma.


Senaste inläggen

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Min gästbok

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards