Alla inlägg den 29 april 2010

Av Eva Fabricius - 29 april 2010 09:39

Igår var vi och hundarna på promenad med Borderterriersällskapet i Skrylle. 16 borderterriers och en cairnterrier. Det var full rulle kan jag säga, men så länge Eddie och Ozzy fick ligga i täten så var de nöjda och mycket glada.   


Kul initiativ av Birgitta på Kennel Gibas!


Träning då...

i tisdags körde vi lite lydnadsträning och det gick bra men det var lite svårt att hitta på nya saker att göra. Så vi lekte och backade och tränade fria följet och apporteringsingångar. Och platsläggande.


Så nu har jag en tanke på att faktiskt sätta ihop momenten i en helhet nästa gång med extern belöning på planen och klicka av efter varje slutfört moment. Just för att kolla av var i processen vi är. Plus att jag måste träna på att dra ut på belöningarna. Jag har varit så fokuserad på att lydnadsmomenten ska lekas in så vi glömmer bort att vara lite seriösa. Ja, inte superseriösa, men ändå lite mer som när vi spårar. När vi spårar tänker jag inte att vi bara ska ha roligt, utan då finns det ett seriöst inslag med som innebär att "vi ska jobba". Och jag tror att jag ska testa att applicera det tänket på den övriga träningen också.


Det handlar om att våga testa gränser, både de egna och hundens. Att inte alltid köra på det som är säkert och tryggt utan våga misslyckas. Inse att saker kan bli fel utan att det för den sakens skull blir någon katastrof. Varken i träningen eller i relationen.

Presentation


En blogg om hundglädje, barnglädje, träningsglädje och livsglädje. En blogg om mina terriers Eddie, Ozzy och Max och om min familj Mattias, Maja och Vilma.


Senaste inläggen

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2010 >>>

Min gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards